Het is vaak onduidelijk welke financieringsmogelijkheden er zijn om de nachtzorg te vergoeden. In deze blog leggen we uit welke mogelijkheden er zijn.

Zorg in natura

Zorg in natura noemen ze ook wel on-gecontracteerde zorg. De zorg gaat nog steeds via de zorgverzekeraar maar wordt niet altijd volledig vergoed. Kijk goed in uw polis wat de voorwaarden zijn. Het is belangrijk de juiste zorgverzekeraar en polis te kiezen, die het beste bij uw situatie past.

Als u kiest voor zorg in Natura dan is het aan te raden een restitutiepolis te nemen. Dat is een polis waarbij je volledige vrijheid hebt in de zorgkeuze. Bij de restitutiepolis wordt de zorg voor 100% vergoed. Heeft u geen restitutiepolis? Bekijk dan welke verzekering u heeft afgesloten. In de polis van uw zorgverzekeraar staat hoeveel procent van de nota betaald wordt en hoeveel u zelf moet bijleggen.

Wat moet u zelf regelen bij niet-gecontracteerde zorg?

  • U betaalt zelf de nota aan Nachtzusters en declareert deze bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar maakt de vergoeding aan u over.

Voordelen van een restitutiepolis

  • U heeft een volledig vrije zorgkeuze. U kiest zelf uw ziekenhuis of zorgverlener.
  • 100% vergoeding van het (marktconforme of wettelijke) tarief bij zorgaanbieders die geen contract hebben met de verzekeraar. In de praktijk betekent dit dat u als cliënt nooit hoeft bij te betalen tenzij het om buitensporig hoge kosten gaat.

Particulieren zorg

Deze vorm van financieren wordt vaak gebruikt als u geen recht heeft op een WLZ-indicatie maar wel gebruik wilt maken van zorg aan huis. U betaalt dan de nachtzorg uit eigen portemonnee.

Voordelen van particuliere zorg

  • Bij particuliere zorg bent u nergens aan gebonden en kunt u volledige zorg op maat krijgen.

Onze mogelijkheden

Bij Nachtzusters bieden we zorg in natura, ofwel on-gecontracteerde zorg en particulieren zorg. We hanteren geen wachttijd en leveren wanneer nodig per direct nachtzorg. Dit onderscheidt ons van andere thuiszorgorganisaties. Heeft u vragen of wilt u weten wat het beste voor uw situatie is, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nachtzusters – Zorg voor zorgeloze nachten.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.